Industriproduktion

Polyuretan via UW-elast

Purpartner är ett svenskt företag som strävar efter att bli den största tillverkaren av formgjutna produkter i polyuretan. Företaget är relativt nygrundat men med personalens sammanlagda kompetens har de mer än 30 år i bagaget. Förutom att Purpartner erbjuder ett brett utbud av formgjutna produkter i antingen polyuretan, elastomerer och solid polyuretan är de dessutom ISO-certifierade. Genom att ständigt ligga i framkant med att utveckla helt nya materialtyper kan Purpartner ligga före andra tillverkare. Det finns en rad olika branscher som kan dra nytta av polyuretan, bland annat betongindustri, rehabilitering samt inredningsprodukter. Varför polyuretan blivit så pass populärt som det blivit beror mycket på att det är överlägset plast i det avseendet att polyuretan har elastomera egenskaper.

Så fungerar det

När Purpartner tillverkar formgjutna polyuretansystem används i regel två ingredienser; polyol och isocyanat, då i flytande form. När man sedan blandar dessa ingredienser i speciella PU-maskiner sker en reaktion som då skapar polyuretan. Polyuretan är en sorts plast men som går att tillverka i många olika texturer och hårdheter. Varför materialet är så användbart beror på att det är både slitstarkt, nötningsbeständigt, slagsegt och högelastiskt. Att materialet därtill är resistent mot såväl olja som kemikalier gör att man kan utnyttja polyuretan till många branscher, bland annat för att tillverka bildelar. Här är några fler fördelar med polyuretan:

  • Extremt tåligt mot exempelvis mekaniskt slitage
  • Går att tillverka både mjukt, hårt eller elastiskt
  • Klarar av temperaturer mellan -40 och 100 +
  • Bra med vidhäftning och kombineras därför ofta med andra material, exempelvis plast och metall
  • Är stöt- och ljuddämpande

Lägg därtill att materialet är relativt kostnadsförmånligt och dessutom lättviktigt, något som gör det enklare att hantera.

Beställ direkt

För dig som vill välja ett företag som har fokus på att utvecklas och som dessutom värdesätter vår miljö är UW-elast ett självklart val i det stora utbudet. Genom att bli ”purpartner” till detta företag kan an räkna med att få all den erfarenhet och kompetens som krävs oavsett de produkter som nu behövs!