Golv

Rätt golv för parkettläggning i Helsingborg

Trä är ett organiskt material vilket också gör det väldigt mångsidigt. Detta gör att du kan få den just den stil du vill ha på golvet när du ska lägga en ny parkett i ditt hem. Varför inte ha olika golv, och därmed stilar, i olika rum?

Detta kan dock vara svårt att på förhand veta hur det ska bli genom att till exempel titta på bilder. Ett proffs som sysslar med parkettläggning i Helsingborg kan hjälpa dig med att finna det som passar bäst genom olika tekniker vid golvläggningen samt olika träslag och behandlingar på golvet.

Så väljer du rätt parkettgolv till rätt rum

Den kanske mest klassiska platsen för ett parkettgolv i de svenska hemmen är vardagsrummet. Men låt inte det hindra dig – ett parkettgolv passar alldeles utmärkt även på andra ställen i hemmet. Du kan till exempel lägga det i köket, sovrummet, hallen, matsalen eller varför inte källaren? Ett parkettgolv passar såväl i det privata hemmet som i offentliga miljöer. Genom att anlita en firma som erbjuder parkettläggning i Helsingborg kan du få hjälp med att få ett snyggt kvalitetsgolv oavsett vart det ska läggas.

Populära golv vid parkettläggning i Helsingborg

Parkettgolv är populära av den anledning att, förutom att vara slitstarkt, finns det också i många olika träslag och kan läggas i olika mönster såsom:

  • Mörkt trä (t.ex. valnöt).
  • Vitt parkettgolv (ljust, behandlat eller laserat).
  • Fiskbensparkett.
  • Med mönster som till exempel hercules, tegel, holländsk, rutor eller fallande mönster.
  • Skeppsgolv (marin stil i bl.a. ek eller teak).

Fiskbensparketten är ett massivt stavparkettgolv som är ett exempel på ett väldigt populärt golv. Detta är inte konstigt då ett snyggt lagt kvalitetsgolv ger en tidlös och klassisk prägel på rummet och därför passar i de flesta hem. Andra vanliga varianter av parkettgolv är mosaikparkett, basparkett och industriparkett. Lamellparkettgolv finns i de flesta träslag, ytbehandlingar och färgnyanser.

Som du märker finns det en uppsjö av olika parkettgolv, färger och mönster och att välja rätt golv till rätt rum är inte alltid helt enkelt. Om du anlitar en professionell golvläggare för din parkettläggning i Helsingborg blir dock valet enklare då de hjälper dig med att se vad som passar bäst.